Tűz ütött ki az albérletükben, ingóságaik odavesztek, nincs miből pótolni

Baranya megyében, egy nagyon apró határszéli településen él a 33 éves Eszter és családja. Lakhatásukat egy kis kertes bérelt ház adja.

Nemrégiben tragédia történt náluk, tűz keletkezett, amelyben sok mindenük megsemmisült, de szerencsére személyi sérülés nem történt. Eszter minden ruhája a tűz martalékává vált, újakat beszerezni nincs miből.

A házat fával fűtik, a villany feltöltőkártyás. A hűtőgépük elromlott, a tűzhelyük is olyan régi, hogy bármelyik nap véglegesen tönkremehet.

Jelenleg a családfő az egyetlen kenyérkereső a családban. Mindketten 8 általános osztályt végeztek el, de az apuka kitanulta a kőműves hivatást is, így a szakmájában dolgozik most is. Az anyuka hiába keresett és keres pillanatnyilag is állást, egyelőre minden törekvése sikertelen. Havi bevételük kb. 110 ezer Ft, a rezsijük ennek a felét teszi ki. A maradékból a megélhetésen felül még egy személyi kölcsön törlesztést is fizetniük kell(ene). Ennek a kölcsönnek a fennmaradó összege 76 ezer Ft.

Két gyermekük van: 6 éves kislányuk nagycsoportos óvodás, 7 éves kisfiuk pedig első osztályos. A kislány imádja a lovakat, az ezzel kapcsolatos dolgokat, a kisfiú az autókért rajong.

A család hálásan köszöni, ha támogatod őket: tartós élelmiszerrel, hűtőgéppel, esetlegesen egy újabb tűzhellyel, ruházati cikkekkel:

6 éves kislány: 116-os méretű ruhákat hord

7 éves kisfiú: 128-130-as ruhaméret

Eszter: M-es méretű ruhaneműt hord, lába 39-es

Ha kapnak pénzadományt, abból először a személyi kölcsönt szeretnék kifizetni, illetve a tűz által keletkezett kárt semlegesítenék: rongálódtak az ablakok és a redőnyök, ezek felújítása szükségszerű. Bankszámlaszámuk van.

Nagy áldásnak élik meg, hogy a család minden tagja egészséges. Hisznek benne, hogy kis segítséggel átvészelik ezt a nehéz időszakot, Eszter munkát talál, és ez stabilitást hoz mindannyiuk életébe.

Jelige: „Lovacska 20230214”

Share on facebook
Megosztás