Tüzelő nélkül néz szembe a téllel a nagycsalád

Hajdú-Bihar megyében, egy kisközségben él a sürgős támogatásra szoruló család. Az édesanya Ivett, és férje Péter régóta házasok, együtt nevelik 7 gyermeküket, akik életkorukat tekintve 3-16 évesek, és szerencsére egészségesek.

Az anyuka régóta küzd magas vérnyomással és vérszegénységgel.  Jelenleg a házaspár egyik tagja sincs foglalkoztatva, sajnos a családfő 1 éve munkanélküli, állattenyésztő és növénytermesztő végzettsége is van. A bevételük ennek okán csak a szociális juttatásokból, gyesből és családi pótlékból tevődik össze, mindösszesen 137.000 Ft-ból gazdálkodnak egy hónapban.

Lakhatásukat egy saját tulajdonú, önerőből kibővített, toldozott-foltozott családi ház adja. Szűkösen, de elférnek. Viszont nagy szükségük lenne a ház felújításának folytatásához festékre, nyílászárókra.

A kevés bevételük miatt sajnos jelentős elmaradásuk van a számlák kiegyenlítésének tekintetében, félő, hogy nemsokára víz nélkül maradnak (közmű hátralékuk 190.000 Ft). Áram elmaradásuk 350.000 Ft.  A bizonylatot a befizetésről csatolja majd a család számunkra. A gáz ugyan be van vezetve, de nincs bekötve a házba, fával és brikettel fűtenek, a következő szezonra semmilyen tartalékuk nincs, viszont nagy szükségük van tüzelőre. Televíziójuk-internetkapcsolatuk nincs.

A nagyobb gyermekek szeretnének továbbtanulni, konkrét elképzelésük is van már, mint szociális gondozó, focista vagy festő-mázoló.

Kiemelném, hogy a család elsősorban tartós élelmiszerre, a gyermekek ruházkodására-cipőire vonatkozólag kért konkrét támogatást, az anyagi segítségnyújtást ennek ellenére szívesen fogadjuk, bankszámlaszámra tudnak fogadni pénzadományt. Támogatási szándékukat jelezve, megadjuk a gyermekek méreteit.

Jelige: „Aki tud segítsen_20210622”

Share on facebook
Megosztás