Új élet küszöbén a kisgyermekes özvegy édesanya

A 48 éves Erika Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében él, második osztályos kisfiával, Zolikával. Férje a pandémiás időszak elején elhunyt. Előző otthonukból is el kellett költözniük, mert a ház életveszélyes állapotban volt.

Jelenleg egy bérelt családi házban lakik az anyuka a kisfiúval, ahol fatüzelésű kályhával tudnak fűteni, gáz nincs, főzni gázpalackkal tud az asszony. A mosakodáshoz szükséges vizet is a kályhán melegíti. Mivel a fürdőszoba hideg, a fűtött szobában egy kis műanyag kádban mosakodnak. Rövid ideje költöztek ide, egyelőre munkája sincs Erikának, előtte közfoglalkoztatott volt. Egyébként szociális gondozó és mezőgazdasági veteményező végzettségei vannak.

Amíg nem talál munkát, segítségre lenne szüksége, mert jelenleg csak az árvaellátás és a családi pótlék, illetve szociális segély a bevételük, ami nagyon kevés. Erika szeretne a rokonai közelébe költözni és mihamarabb munkát találni, hogy az anyagi gondjaik megoldódjanak.

Amire szükség van: pénzadomány (csekken), élelmiszer, ruhanemű mindkettőjüknek.

Zolika 122/128 ruhát és 32/33 cipőt hord,

Erika M méretű ruhát és 38-as cipőt.

Erikára nagy teher nehezedik, mióta férjét elveszítette. Nagyon szeretne a gondokon túllendülni és Zolikának szép gyermekkort biztosítani.

Jelige: „Anya és fia 20230321”

Share on facebook
Megosztás