Újra ápolónőként szeretne dolgozni az egyedülálló édesanya

újra_ápolónőként

Egy Somogy megyei kisközségben él Zsuzsanna, a 39 éves elvált édesanya. A szigeteletlen, 60 éves ház saját tulajdona, de erőteljesen felújításra szorul. Víz és villany van, de a gáz nincs bevezetve, egy rendkívül rossz állapotú kályha hivatott befűteni a házat, de nem tartja a meleget, cserélni kellene.

Zsuzsannának két kiskorú gyermeke van két édesapától, de egyiküktől sem számíthat segítségre a gondozásuk tekintetében. Sajnos a saját szülei már nem élnek, így nagyszülői támogatásra sincs lehetősége. Fiaiért, akik 6 illetve 13 évesek, szó szerint mindent megtesz. Egyedül végez minden női és alapvetően férfierőt igénylő ház körüli teendőt egyaránt.

Végzettsége ápolónő, összesen 13 évet dolgozott eddig a szakmájában és minden vágya, hogy a jelenlegi közmunka helyett újra ekként tevékenykedhessen.

 

Sajnos miután a kisebbik fiú apukája elhagyta a családot, Zsuzsanna nem tudta egyedül a budapesti élettel járó költségeket fedezni, ezért kellett vidékre költözniük, igen szerény körülmények közé.

Közmunkásként a bevétele 80 ezer forint, ami idén februárig garantált csak, ezen felül csak a családi pótlékkal számolhat. A rozoga ház járulékos rezsiköltsége 30 ezer forint, erre jön hármójuk megélhetése és a ruházkodás, amit már nem igazán tud fedezni az anyuka.

Szerencsére mindhárman egészségesek, de a körülmények erőteljesen rombolóak e tekintetben is. A tél átvészeléséhez sürgősen tűzifára lenne szükségük, nagyságrendileg 6 köbméterre.

 

Az anyukának álma egy automata mosógép, vasaló, elektromos kávéfőző, mikrohullámú sütő, ágy vagy kanapé neki és a nagyfiúnak.

Aki anyagilag kívánja támogatni a családot, bankszámlaszámra tudnak utalást fogadni.

Nagy szükségük van ruha-adományra is, ehhez a méretek: Zsuzsanna L-es méretű ruhákat és 39-es cipőt hord. A 13 éves fiú 146-os méret és 39-es lábú, a 6 éves fiú 122-es méretű ruhákat hord és 29-es a lábmérete.

 

A nagyfiú nagy Minecraft rajongó, a kicsi pedig szívesen játszik autókkal, nagy álma egy igazi Transformers robot, szereti a társasjátékokat is, és tűzoltó Sam szintén nagy favorit.

 

Zsuzsanna elszánt, erős asszony, kitartással és hittel tekint a jövőbe, és bízik sorsuk jobbra fordulásában, amiért küzd minden erejével.

Jelige: „HIT 20201210”

Share on facebook
Megosztás