Utcára kerülhet a 3 unokáját egyedül nevelő nagymama

kiscsillag_marcus-wallis-MTeZ5FmCGCU-unsplash

Zala megyében, Keszthely vonzáskörzetében él Ilona, a 46 éves, fiatalos nagymama, aki egyedül neveli unokáit. A kislány 8,5 éves, a fiúk 10, illetve 12 évesek. 

A gyermekek anyukája sajnos nem tartja velük a kapcsolatot, az apukájuk néha látogatja őket, de alapvetően a mindennapok terhét Ilona viseli. Ő ezt édes tehernek nevezi, és élete ajándékának tekinti, hogy hozzá kerültek az unokák. 

Szerencsére az egészségi állapota megfelelő, munkaképes. Munkalehetőség van, Ilona jó takarítói állásban van. A vírushelyzet miatt azonban bizonytalanná váltak a bevételei, és ki tudja, mikor várható javulás.

Albérletben laknak, de Ilona sajnos jelentős elmaradást halmozott fel, és ha ez nem lenne elég gond, az ingatlant már árulja a tulajdonos, így a család jövője e téren is kiszámíthatatlanná vált. Ilona szeretne a jövőben is a környéken maradni, hogy tovább végezhesse szeretett munkáját.

A családnak egyéb más tartozása, hitele nincs.

Amire szükség van: Ilona főleg a felhalmozott albérlet-elmaradás törlesztéséhez kér segítséget (amely a segítő támogatóknak hála, már jelentősen csökkent, így már csak 200.000 Ft szükséges). Arra is van lehetőség, hogy direktben a főbérlő számlájára menjen az utalás. Ilonának amúgy nincs bankszámlája, készpénzt és csekket tud fogadni. Tartós élelmiszerek is szükségesek. A gyermekek számára ruha és iskolaszerek a szeptemberi tanévkezdéshez, méreteik: a kislányé 164-es ruha (3 db fehér póló a legszükségesebb), kisebbik fiúé 164-es ruha, a nagyobb fiúé 170-es ruha. Tanszerek: 3. osztályos csomag a lányka részére (5 db négyzetrácsos füzet, 5 db vonalas füzet, 3 db hangjegyfüzet, 5 db sima füzet [mindegyikből A/5-ös normál], rajzlap, írólap, festék, tempera gyurma, grafit- és színes ceruza. Nagyon örülne egy egyszerű tolltartónak és egy modernebb iskolatáskának. A fiúknak ugyanúgy füzetekre van szükségük, a kisebbnek A/5-ös normál, a nagyobbnak A/5-ös spirál. Illetve a fiúknak is tolltartó és táska.

A nagymamának nagy segítség lenne egy új bicikli, mert a jelenleg használt sajnos tönkrement (munkába járáshoz).  

 

Ilona szeretné összekovácsolni a gyerekeket, hogy felnőttként is szerető, gondoskodó emberek legyenek. Ez a missziója, és ezért mindent megtesz, amit lehetséges.

Jelige: „Kiscsillag 20210324”

Share on facebook
Megosztás