Veszélyben a beteg gyermekeit egyedül nevelő édesanya lakhatása

veszélyben_a_beteg_gyermekeit_egyedül_nevelő_édesanya_lakhatása

Nógrád megyében, Balassagyarmat vonzáskörzetében, egy pici zsákfaluban él Eszter, a 43 éves édesanya. Jelenleg válófélben van, az apa már nem él együtt a családdal, a két kisfiú nevelése egyedül rá hárul.

Az albérlet, amiben öt éve élnek, egy segélyszervezet közvetítésével vált az otthonukká. A vályogház nagyon vizesedik, és emiatt Eszternél és egyik kisfiánál asztma alakult ki, gyógyszeres kezelésre szorulnak. A főbérlő ráadásul el akarja adni a házat, a család maximum nyárig maradhat itt.

Az önkormányzat felajánlott egy telket, melyre egy jurtaszerű építmény kerülne, az anyuka ebben képzelné el az életét fiaival. A megvalósuláshoz 2,5 millió forintra lenne szükségük. Van egy nagyobb tartozásuk is (250.000 Ft telefonköltség), ennek a törlesztéséhez kérnek még segítséget.

 

A gyermekek 8 és 12 évesek, iskolába járnak, jól tanulnak. A nagyobb fiú SNI-s (speciális nevelési igényű), ő neurológiai kezelésen is átesett: kényszerképzetekkel élő, édesanyjához nagyon ragaszkodó, félelmektől szorongó gyermek. A kisebbik fiú tejfehérje-allergiás, kruppos-asztmás.

A család bevételét a közmunkából származó jövedelem, illetve az emelt szintű családi pótlék adja. Néha az apuka bevásárol nekik. Eszter az önkormányzat kertészetében is dolgozik, így tud a család asztalára zöldséget, gyümölcsöt tenni.

Eszter nagyon kedves, értelmes, gyerekeiért rajongó szülő. Egyetlen vágya, hogy a lakhatást biztosító „ház” felépüljön, minden mást megold a fiainak saját erőből, illetve a falura jellemző segítő közösség által.

 

Amire szükségük lenne: pénzadomány az új otthonuk felépítéséhez és a tartozásuk rendezéséhez.

 

Adományt bankszámlaszámra tud fogadni a család.

Jelige: „Hazavágyunk 20210317”

Share on facebook
Megosztás