Vezetékes víz és élelem nélkül küzd a nagymama két unokájáért

vezetékes_víz_és_élelem_nélkül

kép forrása: Unsplash

Az 55 éves Vali egy Hajdú-Bihar megyei községben él élettársával és két unokájával. A fiúk 7 és 8 évesek. A rossz körülmények és alultápláltság miatt a gyermekeket előzőleg kiemelték a családjukból, így kerültek a nagymamához.

A nagyobbik fiú négyéves kora óta súlyos beteg, folyamatos orvosi kezelésre szorul. A betegség nagy lelki és anyagi terhet jelent a család számára. Szerencsére a kisebbik fiú egészséges. A nagyszülők is betegesek, több műtéten vannak túl. Vali jövedelme 35.200 Ft ápolási díj, élettársa fizetése 70.000 Ft. Ebből az összegből próbálják törleszteni hitelüket de sajnos sok esetben tüzelőre se telik.

 

A kis házban elkezdtek kialakítani egy fürdőszobát, de sajnos befejezni nem sikerült, a víz sincs bevezetve a házba. A másik utcából hordják a vizet főzéshez, tisztálkodáshoz. Az asszony kézzel mos, mert a mosógépük elromlott. A nagyobbik fiú betegsége miatt folyamatosan fertőtleníteniük kell, mert fennáll a fertőzésveszély.

 

Amire szükségük lenne: anyagi támogatás, tűzifa, tartós élelmiszer, tisztító- és tisztálkodószerek, a gyerekeknek ruha és cipő, iskolaszerek.

 

A családnak sokszor alig van mit enni, Vali mégis bizakodó, hálás mindenért, imádja az unokáit és mindent megtesz értük. Legfőbb célja, hogy fel tudja nevelni a fiúkat.

Jelige: „Unokák 20200819”

Share on facebook
Megosztás