Vezetékes víz nélkül, két szobában él az öt fős család

dad-and-son-1432772_1920

János a 35 éves édesapa nincs könnyű helyzetben, de optimista, tele van célokkal és tervekkel. Borsod megyében, egy kis faluban él párjával, és együtt nevelik János három gyermekét.

Korábban sajnos úgy hozta az élet, hogy mind a hat gyermeke állami gondozásba került, mostanra hárman már hazatérhettek a pozitív változások következtében, melyekért János az elmúlt években megfeszített erővel dolgozott. A közeljövőben szeretné a másik három gyermekét is magához venni, így lesz teljes a család.

Életkörülményeik nem túl kedvezőek. A saját tulajdonú családi ház csaknem minden komfortot nélkülöz. Két szoba, konyha, fürdőszoba van kialakítva, de ez utóbbit nem tudják használni, mert nincs bevezetve a vezetékes víz, azt elég messziről hordják haza minden nap. A fűtést fával, a főzést gázpalackkal oldják meg, villany van. A gyermekek a vírus ideje alatt nagyon nehezen tudtak tanulni, mert semmilyen technikai eszközük (számítógép, tablet) nem volt az online oktatáshoz. Az udvaron áll még egy kis épület, melyet terveznek lakhatóvá tenni a későbbiekben, hogy mindenki elférjen, ha a család létszáma teljessé válik.

János és párja nagyon törekvő, magukért és családjukért tenni akaró szülők. Munkalehetőség a környéken kevés van, az apuka az építőiparban dolgozik segédmunkásként, párja közmunkás. Ezen túl csak a családi pótlékból van fix bevételük, havi szinten nagyjából 100.000 Ft-ból kell kijönniük.

Idén, ahogy az elmúlt évben is, szeretnének kertet művelni, ehhez szívesen fogadnának vetőmagokat, palántát, esetleg tyúkot, csirkét is nevelnének.

Amire szükségük lenne: tartós élelmiszer, tisztítószerek, a gyermekeknek tablet/ számítógép, ruha az egész családnak, televízió, bútorok. Pénzadományt csekken tudnak fogadni.

A család ruha- és cipőméretei: az apuka M-es ruha, 39-es cipő, az anyuka S-es ruha, és 38-as cipő. A 13 éves lány S-es ruha, 36-os cipő, a 14 éves és a 16 éves fiú S-M ruha és 39-es cipő, szeretnek focizni  és nagyon örülnének egy labdának.

Jelige: „Szeretet-ölelés 20210512”

Share on facebook
Megosztás