Víz nélkül marad az 5 gyermekes család, ha nem kap segítséget

víz_nélkül

A 31 éves Tímea Baranya megyében, Pécsett él. Élettársával ketten nevelik 5 kiskorú gyermeküket, igen nehéz körülmények között.

Az önkormányzattól két egybe nyitható lakást bérelnek, de csak az egyiket használják jelenleg, mert az összenyitást még nem tudták megvalósítani. Amiben laknak, abban van fűtés (gázkonvektor), villany, internet, vécé, de nincs kád/zuhany, és meleg víz sem, mert a gázbojler elromlott. Lavórban fürdenek mind a heten, az öt gyermek és a szülők is. Ráadásul egy korábbi, 90.000 Ft-os víz számla tartozásuk miatt kiköthetik náluk a vizet, már megkapták a felszólítást. A másik, a kisebb lakás 1 szoba konyha, zuhanyzós, de nincs benne fűtés, és sajnos penészes, vizesek a falak, igen rossz állapotban van. Szeretnék felújítani, de nincs rá keret.

Tímea GYES-en van a legkisebb gyermekével. Élettársa folyamatosan munkát keres, szeretne dolgozni, de a mostani járványhelyzet miatt nincs túl sok lehetősége. Jelenleg alkalmi munkája van, de nagyon keveset fizetnek érte. Összes bevételük 105 600 Ft. Kiadásaik: lakásbérlet, víz- villany- gáz- internet- telefon- számlák és buszbérlet 70 000 Ft. Egyetlen hátralékuk a 90.000 Ft vízdíjtartozás.

 

Amire szükségük lenne: anyagi támogatás (bakszámla van) a vízdíjtartozás kifizetésére, mert víz nélkül maradhatnak! Gázos vízmelegítő, zuhanykabin vagy zuhany tálca, mosógép (anyuka kézzel mos az 5 gyermekre, mert elromlott a mosógép), porszívó, mikró. A kisebb lakásba kályha, festés, parketta, mert addig nem tudják egybe nyitni a két lakást. A gyermekeknek télire kabát, ruha, cipő, a 3 éves Jolikának 110-es méretű babaruha, 25-ös cipő, babakocsi, játékbaba. Feri 8 éves 125-ös ruhaméret, 31-es cipő és szeretne egy elektromos játékautót is. Lilla 11 éves 128-as ruhaméret, 32-es cipő, Tamás 12 éves 152-es ruhaméret, 38-as cipő, Géza 15 éves 173 cm-es ruhaméret, 41-es cipő. A nagyobb gyermekek telefont és tabletet szeretnének még.

 

Nehéz körülményeik ellenére is bizakodó, munkát kereső, gyermekeiket szerető, róluk maximálisan gondoskodni akaró, összetartó szülők, Tímea és élettársa.

Jelige: „Babakocsi 20201002”

Share on facebook
Megosztás