m_nagy lászló_12_tükör árnyékom_soha el nem hagy minket_élni akarunk

Gyakran ismételt kérdések

Csak hivatalos szervezetek által, (családsegítő központ) illetve személyes ismerős által leinformálható, ajánlásra érkezett családok kerülhetnek fel az oldalra. Tehát ha egy család valamely tagja egyenesben ír nekünk, őt megkérjük, hogy keresse meg a helyi családsegítő központot, és ők írjanak nekünk az ő nevében. Ha a családsegítő e-mailben megkeres minket a segitekegycsaladot@gmail.com-on, és ő, mint az adott szervezet egyik képviselője személyesen ajánlja a családot, akkor kerülhetnek fel a listánkra – ahol a jelentkezők számától függően lehetséges, hogy lesz várakozás.

NEM, egyedül élő nem, mi kifejezetten „csak” családokat támogatunk. Azok közül is csak azokat, ahol legalább egy kiskorú van még a családban, vagy teljes ellátásra szoruló/fogyatékkal élő személy.

A támogatónak be kell jelölnie az oldalunkon levő adatvédelmi tájékoztatót/szabályzat elfogadását, ezek után felveszi velünk a kapcsolatot e-mailben a segitekegycsaladot@gmail.com – on. Ez alapján az az önkéntes fogja vele felvenni a kapcsolatot, aki az általa kiválasztott családot kikérdezte. Miután a kikérdező és kapcsolattartó önkéntes úgy ítélte meg a támogató jelölttel való beszélgetés után, hogy megadhatja a család telefonszámát, ezt szóban teszi meg, nem írásban. 

Minden esetben személyesen a támogatótól. Hiszen ő meg fogja kapni a család elérhetőségét, így meg tudja kérdezni, mi a címük, bankszámla számuk, és akár utalhat is, vagy csomagot is küldhet, sőt, ha szeretne személyesen is találkozni az általa kiválasztott családdal, akkor meg is látogathatja őket. Ez a támogatott egyéni döntésén múlik. (Mivel igen drága a postai csomagfeladás, javasoljuk a telekocsi igénybevételét.) 

Az első támogatástól kezdve fél éven át maradhat fent egy család az oldalon (attól még a támogatói megmaradhatnak), és később akár vissza is kerülhet a honlapra.

Ahol legalább egy felnőtt van (gyerekét egyedül nevelő anya vagy apa) és egy kiskorú, vagy teljes ellátásra szoruló/fogyatékkal élő személy. Természetesen ahol mindkét szülő, illetve nagyszülő(k), egyéb rokonok, több családtag, gyermek van, azok is.

Köszönjük a támogatást!

Adótok 1%-a az alapítvány működését segíti.

Nők 2000 Nyitott Kapu Kh. Alapítvány

Adószám: 18681268-1-13

1302 Budapest, Pf.: 56